Technology Museum

Technology Museum

China

LHSA+DP was retained by a private entity to create a concept design for a technology museum in China. This unique museum is defined by a light and luminous design that responds to the human presence.  The structure and experience of the museum are characterized by a field of veil-like screens that diffuse into the landscape, displaying continuously changing content on surfaces ranging from semi-transparent (perforated metal) to translucent (channel glass) to opaque (solid wall).  Day and night, the building’s veils are alive with intriguing, shifting patterns, text, and images.  The displays morph in response to the movement of guests and other real-time and pre-programmed phenomena. Passing by the waterwall on the plaza leading to the entry, a dynamic pinwall sculpture behind the water responds by changing its profile, redirecting the cascade. This is the guest’s first experience with this responsive building – the first message that this experience is “all about you.”

 

From its cutting-edge, visitor-activated responsive exhibit and architectural design to its engaging, personalized interactive experiences, this museum embodies the deep human need to connect, revealing for guests an inspiring vision for the future of communication technology that opens up new horizons, connects people and communities, and enhances lives.